Logg på
a  a  a |  RSS RSS |  Engelsk English |  Sámegiella Sámegiella

[Logo: Fylkestinget i Nord-Trøndelag]
Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Om skolen > Anlegg

Anlegg


Meråker har prioritert utbygging av ulike typer idrettsanlegg over flere år. Både flerbruksanlegget ved skolen og Grova skisenter er fylkesanlegg for langrenn og skiskyting. I bygda finner du også Meråker Alpinsenter med fire skitrekk. Bjørgbergtrekket med 2100 meter belyst løype, åpnet i februar 2012. Alpinsenteret ligger ca. 7 km fra skolen og er topp preparert for snowboard, telemarkkjøring og alpint. I tilknytning til anlegget ligger flere hyttefelt med ski-in og ski-out-muligheter. Vardetun idrettsplass ligger et steinkast fra skolen. Her finnes det en kunstgressbane og en gressbane med løpebane. I tillegg til alle disse gode anleggene har Meråker en flott natur som gir unike muligheter til barmarkstrening. I løpet av de siste årene blitt svært populært å ta seg frem til Meråkers 26 topper over 1000 meter.

Anlegg - Oversiktsbilde

Meråkerhallen: Flerbrukshallen med krøllgress ble oppført i 2001. I tillegg til fotballbane finnes også en sprintbane. Anlegget er flittig brukt til arrangement og treninger/treningssamlinger.

Håndballhallen: Sto ferdig samtidig som at skolen ble etablert i 1982. Håndballhallen fikk i 2007 parkett og fremstår i dag som en moderne hall.

Treningsstudio: Er som de øvrige anleggene integrert i skoleanlegget. Det inneholder et nyrenovert apparatrom samt en sal til gruppetrening.

Håndballhallen.

Siden skolen ble grunnlagt i 1982 har det skjedd en kontinuerlig utbygging av treningsanlegg for skiidrett i Meråker. Utbyggingen har skjedd i nært samarbeid mellom skolen, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Meråker kommune. Vi sitter derfor på et av landets beste treningsanlegg for skiidretter.

Meråker flerbruksanlegg ligger i tilknytning til skolen, og gjør det mulig å trene på rulleski på en trafikksikker måte. Anlegget er nylig oppgradert med bl.a. en ny standplass, og ble nyåpnet til NM i rulleskiskyting september 2011. Rulleskiløypa er 5 km lang, asfaltert og med belysning. Løypa går i variert terreng rundt skolen og har til dels bratte stigninger. På toppen av løypa er det bygget en standplass slik at det skal være mulig å skyte med høyere puls. Den andre standplassen ligger rett bak skolen og har en lettere inngang.

Flerbruksløpe med standplass.

Grova skisenter ligger ca. 7 km fra skolen. Anleggene har konkurranse- og treningsløyper samt lysløype på 5,5 km med standplass for skiskyting. NM i skiskyting (2002), NM i langrenn for junior (2000), NM i langrenn (2007) er blant de arrangmenter som har vært avholdt her. Grova ligger i 350 meters høyde og har dermed tidlige og stabile snøforhold. Med utgangspunkt i Grova har man tilgang til inntil 10 mil oppkjørte løyper i området Fagerlia, Grova og Funnsjøen. Skolen har avtale med Maskintråkk AS, som sørger for kontinuerlig preparering av løypene.

Grova skisenter.

Vår topp moderne skytehall tilbyr bortimot perfekte treningsforhold for skytterelevene.

Med bygging av skytehallen har vi også nådd en viktig milepæl på veien mot vår målsetting om å skape et ettertraktet utviklingssenter for skyttere både nasjonalt og internasjonalt. Vi har hatt flere internasjonale utøvere både på videregående nivå og på høyskolenivå. Skytehallen er utstyrt med 25 elektroniske skiver, og baner på 10, 15 og 50 meter. I tillegg benyttes Voldmoen skytebane på Stordalen (ca 20 km) med 100m og 200m m/elektroniske skiver, Solemsåsen skytebane i Meråker (ca 2 km) med 100m og 200m skivetrekk på begge og Lånkehallen i Stjørdal (ca 50 km) med innendørs 50m skytebane.

Meråker skytehall
 

Meråker videregående skole

Adresse: Sentrum, 7530 Meråker

Sentralbord: 74 11 41 00

Ekspedisjon: 74 11 40 80

E-post: meraker.vgs@ntfk.no