Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Om skolen

Om skolen

Meråker videregående skole (MVS) er en av landets minste videregående skoler, med knapt 200 elever. Samtidig er den en av landets mest kjente skoler, da en rekke store idrettsnavn har vært elever her. Et ferskt eksempel på det så vi under tour de ski 2016, der halvparten av de norske herreløperne var tidligere elever eller studenter hos oss.

Skolen har landslinje innen både langrenn og skiskyting, noe som innebærer at man kan få skoleplass her, uavhengig av hvor man bor i landet. I tillegg er skolen tilholdssted for landets eneste offentlige skyttertilbud. Dette unike tilbudet ble opprettet i 2001, og er i dag et veletablert og viktig tilbud for utviklingen innen skyttersporten. Med gjeste-elevgaranti fra hjemfylket kommer man også inn på dette tilbudet uansett bosted.

Skolen tilbyr også idrettsfaglig utdanning innen friluftsliv, håndball og fotball. Alle disse tilbudene gir svært gode rammer og muligheter for videre utvikling.

Skolen tilbyr i samarbeid med NORD universitet en mulighet for høyere utdanning, slik at en kan fortsette med idrettsstudier her etter man har fullført videregående. Studiene går med redusert fart, og er tilpasset konkurranser og samlinger. Vi har pr i dag ca 50 studenter hos oss.

De fleste av våre elever bor på hybel. Skolen bistår med å formidle disse, og hybeltilværelsen er en fin ballast å ta med seg videre. I tillegg skaper dette et ekstra tett og godt miljø, og innbyggerne i Meråker vet å ta godt vare på de tilreisende ungdommene.

Idrettene ved Meråker videregående skole:

Postadresse:

7530 Meråker