Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Utdanningsprogram

Videregående utdanning

Vi tilbyr utdanningsprogrammene idrettsfag og studiespesialisering.

Begge programmene gir deg studiekompetanse og muligheter for høyere studier. For å oppnå spesiell studiekompetanse må du velge studiespesialisering. I dette utdanningsprogrammet vil du kunne ta fordypning i realfag. Du kan da ha idretten din som valgfritt programfag. Det kan også være muligheter for å gå videregående over 4 år.

Spesielt lagt tilrette for kombinasjonen idrett og utdanning

Meråker videregående har en ledelse og lærere med stor forståelse for at satsing på idrett krever tilrettelagte løsninger, og du får en timeplan som er tilpasset treningshverdagen din.

Idrettene ved Meråker videregående skole:

Skolemiljøet

Meråker videregående er en liten skole med nesten 200 elever og ca. 50 høgskolestudenter. Du vil derfor møte et oversiktlig og trygt elevmiljø der det er lett å trives.  I mars 2010 flyttet vi inn i et helrenovert og topp moderne bygg. Det nye bygget har et godt miljø for læring og gir oss en solid base for videre utvikling av skolens tilbud. Elevsammensetningen på skolen gir oss et helt spesielt skolemiljø. Vi har elever fra stort sett hele landet, fra Mandal i sør til Alta i nord. Per i dag er det kun to fylker som ikke er representert med elever på skolen.

Alle kan søke plass hos oss

Nytt fra 2017 er at friere skolevalg blir innført. Friere skolevalg gjør at elever fra hele landet fritt kan søke seg til en videregående skole utenfor hjemfylket sitt.
Det betyr at du som søker fra et annet fylke har rett til et tilbud i Meråker, forutsatt at skolen har ledig kapasitet. Dette gjelder både studiespesialisering og idrettsfag. Det er ikke lengre nødvendig å søke om hjemfylket om gjesteelevgaranti.
For mer detaljert informasjon om søking og kombinasjoner av idrett og fag, se siden med søkerinformasjon​.