Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Utdanningsprogram > Søkerinformasjon

Informasjon til deg som skal søke skoleplass på VG1

Meråker videregående skole har to programområder,

idrettsfag og studiespesialisering

• På idrettsfag har du enten toppidrett eller friluftsliv som valgfritt programfag på vg1. De som har toppidrett velger en fordypningsidrett: Langrenn, skiskyting, skyting, fotball eller håndball.

• På studiespesialisering kan du velge å ha toppidrett innenfor de samme idrettene eller friluftsliv som ekstra valgfritt programfag på vg1.

Eksempel på mulige kombinasjoner

• Idrettsfag med valgfritt programfag friluftsliv.
  • Idrettsfag med valgfritt programfag toppidrett innen en av våre idretter.
  • Studiespesialisering med ekstra programfag toppidrett innen en av våre idretter.
  • Studiespesialisering med ekstra programfag friluftsliv.
  • Studiespesialisering uten ekstra programfag i toppidrett eller friluftsliv på.

Hvordan skal du søke?

Du søker landslinje (IDRET1L-M- eller IDRET1L-SS) eller ordinær kode IDRET1----. Inntak til landslinjen er ikke styrt av nærskoleprinsippet. Inntak til ordinær kode er styrt av nærskoleprinsippet.

Du kan be om å bli vurdert for inntak på idrettslige kriterier på alle tre kodene. I så fall kreves en bekreftelse fra skikrets/skiskytterkrets på din satsing og nivå. Den må sendes innen 1. mars til: Avdeling for utdanning, Trøndelag fylkeskommune. For å bli vurdert på idrettslige kriterier MÅ du ha Meråker som førstevalg.

Du søker vanlig idrettsfag, kode IDRET1----.

Du kan søke om å bli vurdert for inntak på idrettslige kriterier/praktiske ferdigheter. I så fall kreves en bekreftelse fra minimum fylkes-/kretsnivå, som et vedlegg til søknaden. Vedlegget sendes innen 1.mars til: Avdeling for utdanning, Trøndelag fylkeskommune. For å bli vurdert på disse kriteriene MÅ du ha Meråker som førstevalg.

Søke landslinje eller ordinær?

Bor du ikke i Trøndelag, og skal ha toppidrett langrenn eller skiskyting, søker du landslinjen, eventuelt med vedlegg for idrettslige kriterier.

Bor du ikke i Trøndelag kan du søke IDRET1----, men fylkeskommunen prioriterer først egne elever.

Bor du i Trøndelag, men har en annen skole med idrettsfagtilbud som din nærskole, er din beste mulighet for å komme inn på koden IDRET1----, ha MVS som førstevalg, og søke om inntak på idrettslige kriterier. Da er muligheten til stede for å bli tatt inn på grunnlag av idrettslige kriterier. Det går foran nærskoleprinsippet.

Bor du i Trøndelag kan du også søke om inntak via landslinjen, og konkurrere på lik linje med de som bor utenfor Trøndelag.

Elever som velger dette tilbudet, får nøyaktig det samme idrettslige/praktiske tilbudet med treningsøkter og praktiske økter. De andre programfagene blir innen realfag.

Ved ledig kapasitet, kan vi ta inn elever fra hele landet på studiespesialisering med et idrettslig fordypningstilbud.

Annet

Meråker videregående skole tilbyr bare tysk som fremmedspråk. Alle på idrettsfag og studiespesialisering skal ha fellesfaget fremmedspråk.