Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Utdanningsprogram > Søkerinformasjon

Informasjon til deg som skal søke skoleplass

Alle kan søke plass hos oss!

Elever fra hele landet kan fra neste skoleår fritt søke seg inn til en skole utenfor hjemfylket sitt. Dette gjelder også søkere til studiespesialisering.

Dersom en søker fra et annet fylke får tildelt elevplass hos oss, er hjemfylket pliktig til å betale for skoleplassen.

Antall plasser ved en skole er alltid begrenset, men dette vil likevel gi søkere fra hele landet et friere skolevalg.

En del elever som til nå har søkt seg inn på landslinjetilbudet hos oss, har primært ønsket å gå studiespesialisering. Tidligere var disse elevene avhengig av gjesteelevsgaranti fra eget fylke for å få lov til dette. Med friere skolevalg er hjemfylket nå pliktig til å betale for skoleplassen din, dersom du kommer inn på en skole i et annet fylke.

Meråker videregående skole har to programområder,

idrettsfag og studiespesialisering

• På idrettsfag har du et av fagene Toppidrett eller Friluftsliv. De som har Toppidrett velger en fordypningsidrett blant disse idrettene: Langrenn, skiskyting, skyting, fotball eller håndball.

• På studiespesialisering kan du velge å ha et valgfritt programfag. Valget står mellom Friluftsliv og Toppidrett. Hvis du velger Toppidrett kan du fordype deg i en av disse idrettene: Langrenn, skiskyting, skyting, fotball eller håndball.

Eksempel på mulige kombinasjoner

• Idrettsfag med faget friluftsliv i stedet for toppidrett.
  • Studiespesialisering med realfag og fordypning i en av våre idretter.
  • Studiespesialisering med realfag men uten idrett.
  • Idrettsfag med fordypning i en av våre idretter.
  • Studiespesialisering med friluftsliv.

Hvordan skal du søke?

Alle idretter: Langrenn, skiskyting, fotball, håndball, skyting, friluftsliv

Søk Idrettsfag, kode IDRET1---- som førstevalg.
Søkere fra Nord-Trøndelag skal ikke søke landslinje som førstevalg, men kan søke landslinje som andrevalg.

Det er kun i søkeprosessen det er forskjell på landslinje og ordinært idrettsfag.
Skole- og treningstilbud er det samme.

Her kan du se noen bilder som viser søkeprossessen på Vigo

Søk Landslinje som førstevalg. Vi har tilsammen 90 landslinjeplasser til langrenn og skiskyting, disse plassene er reservert søkere fra andre fylker.

Dersom du vil kan du søke Idrettsfag med kode IDRET1---- som andrevalg.

Søk Idrettsfag med kode IDRET1----

Dersom du søker idrettsfag kan du bedre dine sjanser for å komme inn ved å dokumentere dine idrettslige prestasjoner.

Alle som søker studiespesialisering søker på samme kode: STUSP1----

Skolen tilbyr realfagene Fy1+2 og Kj 1+2, og fremmedspråk tysk.

En elev som går studiespesialisering og har idretten sin som fordypning, får like mye fordypning i idretten som en elev på idrettsfag.

Annet

Fra 2017 kan elever fra hele Norge søke videregående skole utenfor sitt eget fylke.
Det er ikke nødvendig å søke om gjesteelevsgaranti.

Søkere med idrettslige resultater på nasjonalt toppnivå kan bedre sine muligheter ved å sende inn dokumentasjon på resultater.

Meråker videregående skole tilbyr tysk som fremmedspråk. Alle på idrettsfag og studiespesialisering må ha fremmedspråk.