Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Utdanningsprogram > Idrettsfag > Friluftsliv

Friluftsliv

Dette er tilbudet for deg som er glad i utendørs aktivitet hele året gjennom. Våre aktiviteter foregår i skog og mark, på fjellet og ved vannet. Vi bruker naturen som klasserom.

Skolen tilbyr høst-, vinter-, og vårturer. Dette er alt fra halvdagsturer til turer over flere dager. Innholdet på turene er forankret i læreplanen, noe som gir varierte og innholdsrike turer. Vi tilbyr alt fra vinterturer i høyfjellet til vårfiske ved kysten. På høsten er det muligheter for å få erfaring med forskjellig typer jakt. For de som er interessert i fiske er det en naturlig del av de aller fleste overnattingsturene.
Den daglige aktiviteten, når vi ikke er på tur, går til annen friluftslivsrelatert aktivitet som er med å gjør neste tur enda bedre enn den forrige. Dette kan være opplæring i bruk av kart og kompass, førstehjelp tilknyttet friluftsliv, naturkjennskap, spor- og sportegn osv. Det legges stor vekt på forarbeid og etterarbeid i forbindelse med hver tur.
Meråker videregående skole tilbyr et treårig løp innen friluftsliv, ett av veldig få tilbud i landet. I tredje klassen kan du som elev velge mellom Friluftsliv 3 eller Turledelse og veiledningslære.
Meråker har storslagen natur som gir enorme muligheter for både moderne og tradisjonelt friluftsliv. I Meråker ligger forholdene til rette for de som ønsker å drive med alpint, snowboard, telemark, randonee, løssnøkjøring og langrenn på vinteren. I Meråker er det eventyrlige forhold for isfiske. På barmark er Meråker et drømmested. I denne tiden av året er det enorme fiskemuligheter, fantastiske muligheter for turer i både berørt og uberørt natur. Det er muligheter for padling i elv og vann med både kajakk og kano. I Meråker ligger en av landets største klatreparker, sopp og bær finnes i enorme mengder. Meråker har et rikt dyreliv, alt fra de «vanlige» dyrene til sjeldne rovdyr som bjørn, jerv og gaupe. Søker du hit så får du kanskje muligheten til å se disse dyrene pluss mye annet.