Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Utdanningsprogram > Idrettsfag > Langrenn

Langrenn

En landslinje som tar inn elever fra hele landet!
Har du motivasjon og forutsetninger for en langrennskarriere eller på annen måte spesiell interesse for idretten?
Vi har fantastiske treningsforhold i tillegg til engasjerte og dyktige trenere.
Vi har idretten i fokus og gode lærere med forståelse for idrettens krav.

Sportslig opplegg

Om høsten har vi 4 ukentlige treningsøkter på dagtid + en kveldsøkt. Om vinteren er det tre ukentlige økter på dagtid + en kveldsøkt.

Samlinger og rennoppfølging

Gjennom et svært godt samarbeid med IL Varden Meråker og Nord Trøndelag skikrets, har våre elever muligheten til å delta på både samlinger og få rennoppfølging. MVS arrangerer sjøl en kostnadsfri snøsamling i Bruksvallarna i uke 48, samt en helgesamling sammen med Järpen skidgymnasium fredag til søndag i uke 42. I tillegg får våre elever være med på IL Varden sin samling i Vålådalen i uke 36.

Når det gjelder norgescup og NM, kan de av våre utøvere som ikke har eget klubb/kretsopplegg følge opplegget til Nord-Trøndelag skikrets (NTS). Dette innebærer så vel bussreise som smørehjelp og sekundering. Trenere fra MVS inngår da i lederteamet til NTS.

Når det gjelder deltakelse på renn de andre helgene er det ofte en utfordring for de yngste elevene. Men også på dette området har vi en god dialog med IL Varden Meråker, og så lenge elevene selv er flinke til å planlegge og melde inn behov til egen trener, løses dette stort sett greit. Det er jo i tillegg mange av de eldre elevene som har egen bil og skal på de samme rennene. På disse rennene må elevene klare seg selv med f.eks. smøring av egne ski, og vi ser på dette som et viktig ledd i elevenes selvstendighetsprosess.

Spisset Toppidrett

MVS er en av de videregående skolene i Trøndelag som tilbyr spisset toppidrett i idrettene langrenn, skiskyting og rifleskyting. Opplegget er et samarbeidsprosjekt mellom Olympiatoppen Midt-Norge og fylkeskommunene i Trøndelag. Dette prosjektet fører en del ekstra ressurser inn i skolesystemet som er øremerket til å gi enda tettere oppfølging til utøverne. Utøvere som tas ut på spissa toppidrett har også muligheten til å ta vg3 over 2 år.

Krav og forventninger til søkere

Vårt toppidrettstilbud passer best for de som har vært konkurranseaktive i noen år og har hatt en ungdomstid preget av mye og variert fysisk aktivitet. Du må være glad i å trene og bør ha en målsetting som går på å gjøre det best mulig ut fra egne forutsetninger i nasjonale renn.