Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Utdanningsprogram > Idrettsfag > Skiskyting

Skiskyting

En landslinje som tar inn elever fra hele landet!

Har du motivasjon og forutsetninger for en skiskytterkarriere eller på annen måte spesiell interesse for idretten?

Vi har fantastiske treningsforhold i tillegg til engasjerte og dyktige trenere.
Vi har idretten i fokus og gode lærere med forståelse for idrettens krav.

Sportslig opplegg

Om høsten har vi 4 ukentlige treningsøkter på dagtid + en kveldsøkt.
Om vinteren er det tre ukentlige økter på dagtid + en kveldsøkt.

Samlinger og rennoppfølging

Gjennom et svært godt samarbeid med Meråker skiskytterklubb (MSSK) og Nord Trøndelag skiskytterkrets (NTSSK) har våre elever muligheten til å delta på både samlinger og få transport til skirenn.
Samlingene elevene kan være med på er 5 dager i Östersund i september, 3 dager hjemmesamling i oktober, samt 5 dager på snø i Vålådalen i november.
Når det gjelder norgescup og NM, følger elevene opplegget fra sin krets, men får lov å reise sammen med NTSSK.  Trenere fra MVS inngår i lederteamet til skiskytterkretsen, og er til stede for våre utøvere.
Når det gjelder deltakelse på renn de andre helgene er det ofte en utfordring for de yngste elevene. Men også på dette området har vi en god dialog med MSSK, og så lenge elevene selv er flinke til å planlegge og melde inn behov til egen trener, løses dette stort sett greit.
Det er jo i tillegg mange av de eldre elevene som har egen bil og skal på de samme rennene.
På disse rennene må elevene klare seg selv med f.eks. prepping av egne ski, og vi ser på dette som et viktig ledd i elevenes selvstendighetsprosess.

Spisset Toppidrett

MVS er en av de videregående skolene i Trøndelag som tilbyr spisset toppidrett i idrettene langrenn, skiskyting og rifleskyting. Opplegget er et samarbeidsprosjekt mellom Olympiatoppen Midt-Norge og fylkeskommunene i Trøndelag. Dette prosjektet fører en del ekstra ressurser inn i skolesystemet som er øremerket til å gi enda tettere oppfølging til utøverne. Utøvere som tas ut på spissa toppidrett har også muligheten til å ta vg3 over 2 år.

Krav og forventninger til søkere

Vårt toppidrettstilbud passer best for de som har vært konkurranseaktive i noen år og har hatt en ungdomstid preget av mye og variert fysisk aktivitet. Du må være glad i å trene og bør ha en målsetting som går på å gjøre det best mulig ut fra egne forutsetninger i nasjonale renn.