Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Utdanningsprogram > Idrettsfag > Skyting

Skyting

Sikter du mot norgestoppen i skyting?

Trives du godt med skytesporten?

Da er skyttertilbudet ved Meråker videregående skole stedet for deg. Skyttertilbudet er unikt, og innen offentlig skole er det kun MVS som har dette tilbudet.

Våre trenere, Knut Bakken og Marte Torvik, innehar svært høy kompetanse innen skyttersporten, samt det å utvikle unge utøvere.  Vi har en moderne skytehall med elektroniske skiver samt 50, 100 og 200m ute. Elevene kan velge sportsskyting NSF eller skyting i DSF.

Vi tilbyr:

Et meget godt og inspirerende skole- og treningsmiljø, der vi drar nytte av erfaringsutveksling og samarbeid med idretter som langrenn og skiskyting, der MVS er blitt verdenskjent for sin jobb med å utvike unge utøvere.
Unike treningsanlegg. VM i luft ble arrangert her i 2010.
Topp treningsmiljø med inntil 7 timer skyting i skoletiden. Hallen er tilgjengelig for elevene fra 0700 – 2200.
Fysisk økt minst en gang hver uke, der det fokuseres på skyteteknisk styrketrening, utholdenhetstrening, balansetrening og koordinasjonstrening.
Egen rifleklubb i NSF ved skolen, Meråker Idrettsgymnas Rifle. Dette gir oss mulighet til å skaffe ressurser for å støtte elever på turer og samlinger.
Kompetanse på arrangement av stevner, samt opplæring i Megalink elektronikk.

Meråker Idrettsgymnas Rifle (MIR)

Rifleklubben ved skolen ble stiftet 2001. MIR er tilsluttet Norges Skytterforbund/Norges Idrettsforbund og er vårt bindeledd mot internasjonale skytedisipliner. Det gjør at vi står fritt til å arrangere egne konkurranser, for dermed å gjøre det mulig å greie vurderingskravene. Meråker har dessuten to skytterlag, Meråker skytterlag og Stordalen skytterlag. I Stordalen er de spesialister på feltskyting, og i tillegg har de elektroniske skiver både på 200m og 100m. Skolen disponerer også 50m, og 200m utendørs med elektronikk, samt 100m med skivetrekk.
Skytterlinjas egen hjemmeside: mirskyting.wordpress.com

Spisset toppidrett

Tilbudet spisset toppidrett er rettet mot et utvalg av de beste utøverne, og er et samarbeid med Olympiatoppen. Utøverne får et noe utvidet sportslig tilbud, og er ment å fungere som en ”gulrot” man kan strekke seg mot.