Du er her:  Skip Navigation LinksMeråker VGS > Utdanningsprogram > Idrettsfag > Håndball

Håndball

Har du motivasjon og forutsetninger for en håndballkarriere, eller på annen måte spesiell interesse for idretten?

Dette er hva Meråker videregående skole kan tilby unge håndballspillere:

MVS har utdanningsprogrammene idrettsfag og studiespesialisering, som vil kunne gi deg generell eller spesiell studiekompetanse etter endt videregående skole. Uansett hvilket utdanningsprogram som velges, kan man følge håndballtilbudet ved skolen.

Treningen fordeler seg over fire økter i skoletida – til sammen 9 timer. Tre av de fire treningsøktene legges tidlig på dagen (før matpausen) slik at skoletreningen kan kombineres med klubbtreninger. For øvrig vil skoledagen avsluttes innen kl. 1500 mandag og fredag og innen 1520 tirsdag-torsdag, slik at dagpendlere med buss får god anledning til å følge opp treningen med klubben.

Våre elever har også tilbud om å bli med på treningssamlinger i utlandet gjennom våre samarbeidspartnere. Skoleåret 2015/16 var storparten av elevene med på ei ukessamling i Albir, mens det for skoleåret 2016/17 jobbes med et tilsvarende alternativ i Nederland.
I tillegg pleier vi å stille skolelag i Skofo-cup hvert skoleår.

Vi ser på virksomheten ved skolen som et supplement til treningen i klubben. Det er i klubben du har din base. Vi ønsker å bidra med å heve nivået til enkeltspilleren, og derigjennom også bidra til nivåheving av klubbhåndballen i dalføret/distriktet. Innholdet i våre ca. 270 treningstimer (klokketimer) vil vi derfor se i sammenheng med den treninga du har på kveldstid.

Utvikling av håndballferdigheter vil selvsagt være en sentral del av treningsopplegget. Særskilt fokusert blir individuelle og relasjonelle ferdigheter, men også strukturelle (lagmessige) ferdigheter er viktig for å kunne få utnyttet sine ferdigheter i et lagsamarbeid. Samtidig som håndball krever gode fysiske egenskaper, må man være godt trent for å kunne trene mye håndball. Derfor vil også utvikling av fysiske ressurser (hurtighet, spenst, styrke, koordinasjon og utholdenhet) være en viktig del av trenings- og læringsarbeidet. For å ivareta variasjon i treninga og et allsidig grunnlag, vil også andre idretter/aktiviteter i noen grad være en del av det hele.

MVS ønsker å bidra med å skape motiverte, selvstendige, bevisste og kunnskapsrike utøvere med gode holdninger til idretten sin, og som samtidig evner å følge opp det øvrige skolearbeidet. Målsettingsarbeid, kosthold, restitusjon, planlegging, evaluering, prioritering vil bl.a. være viktige stikkord i denne prosessen.

Vår trener, Arne Martin Hårstad, innehar svært høy håndballfaglig kompetanse, og er høyt respektert for jobben med utvikling av unge spillere som er gjort her ved skolen gjennom mange år.